Bukaan Kecil Tapi Kepala Dah Terkeluar, Lepas Susu Terus Tak Bangun-Bangun, Byi ‘Pergi’ Dalam Plukan Ibu

Ber4t mata memndang, ber4t lagi bahu yang memIkul. Itulah ungkapan paling sesuai menggambarkan dtik piilu yang dilalui oleh ibu muda ini apabila anak yang baru sahaja dilahIrkan beberapa jam telah pergi buat selama-lamanya. Lebih meruntun hati apabila mengetahui byi itu menghmbuskan nafas terakhir ketika dalam plukan si ibu.

Perut sakIt bila byi gerak

Kisah ini dikongsikan menerusi beberapa video yang dimuat naik di akaun TikTok, Sulisayu Marlina. Menurut wanita ini, dia tidak sangka anaknya itu akan pergi secepat ini kerana anaknya berada dalam keadaan sihat sahaja meskipun dilahIrkan ketika kndungan berusIa 8 bulan 10 hari.

Menurut wanita ini, dia dan suami pergi ke rumah bidan untuk membuat pemerIksaan selepas mengalami sakIt prut. Jelasnya lagi, sebelum ini apabila byi bergerak dia tidak berasa s.akit tetapi kali ini berlainan. Bidan memeg4ng p3rut wanita ini dan terkejut apabila mendapati kepala byi tidak ada tertanya kep4la tersebut telah mula turun.

Memandangkan bukaan baru 3cm, bid4n meminta wanIta ini pulang ke rumah dan datang semula sekiranya sakiit. Sekitar jam 10 malam, dia telah pergi sekali lagi ke rumah bIdan. Pada jam 3 pagi, wanita ini pergi ke tndas untuk membu@ng air kecil dan ketika itu, dia melihat terdapat gump4lan dar@h yang keluar.

Kepala byi terkeluar

@sulisayumarlinaa

😭😭😭😭

♬ original sound – Charli Queen 👑

Pada waktu subuh, bIdan memberitahu bukaan belum terbuka sepenuhnya. Namun tidak lama selepas itu, situasi mula menjadi cem4s apabila wanIta ini merasa kepala byinya itu sudah terkeluar. Disebabkan bukaan kecil, mereka terpaksa mengguntIng supaya byi dapat keluar kerana bimbng akan termnum air ketub4n. Jelasnya lagi, dia selamat melahIrkan sekitar jam 7.13 pagi.

Saya menj.erIt kepala byi dah terkeluar tapi dvkun beranak tidak percaya. Tapi saya suruh dia tengok sendiri, lepas tengok ternyata betul kepala bby dah keluar.

Wanita ini dan anaknya dibawa ke hospital dan doktor mengesahkan byi berada dalam keadaan sihat, Byi itu kemudian dimasukkan ke in.kubator selama 30 minit sebelum dibenarkan pulang. Tetapi bIdan menyarankan supaya bermalam di hospital supaya dia dapat memantau kesihatan mereka berdua. Pada malam itu, anaknya mula menangIs. Selepas byi diletakkan di pngkuan si ibu, dia langsung tidak menangIs dan terus sambung tidur. Ketika itu dia sempat berbisIk mendoakan supaya anaknya itu diberi kesihatan dan dipnjangkan umur. Namun, semasa ingin meletakkan byi ke katilnya semula, mereka mendapati byi tidak bergerak.

Saya sempat cakap, masyaAllah kacak sekali anak saya, semoga panjang umur, sihat selalu. Lepas dia bangun, saya beri susu kemudian dia sambung tidur. Tapi dia tidur tak bangun-bangun lagi, terus tidur selama-lamanya. Lepas cek naf4s, baru tahu byi dah tak ada.

Anak lahIr tak cukup bulan

@sulisayumarlinaa

Part 1

♬ original sound – sulisayumarlina

Lepas bagi susu, tidur selama-lamanya

@sulisayumarlinaa

Part 2

♬ original sound – sulisayumarlina

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: Suisayumarlinaa

Sumber via OhBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.