“Lebih baik s4kit sekejap daripada s4kit berpanjangan” – Nourul Depp Terpaksa Buang R4him

Perkongsian penyanyi popular Nourul Depp mengenai pemb.edahan pembuangan rahim di Instagramnya semalam adalah disebabkan rasa tanggungjawab untuk memberi kesedaran kepada umum betapa pentingnya pencegahan terhadap sebarang ketumbuhan pada organ dan tubuh badan.

Nourul berkata, dia berasa bersyukur kerana diberitakan tentang ket.umbuhan di r.ahimnya lebih awal dan dapat mengambil langkah berjaga-jaga untuk menyelamatkan ny.awanya.

“Hantaran di Instagram itu sebenarnya dibuat untuk memberi kesedaran kepada umum. Sudah 12 bulan berlalu. Tapi ada orang anggap benda itu hal yang baharu.

“Saya mahu memberitahu semua orang yang kalau ada benda yang perlu dibuang, buanglah. Jangan simpan. Benda ketumbuhan seperti itu akan membawa kepada yang tidak baik.

“Menerusi gambar o.rgan (r.ahim) yang saya muat naik, ada beberapa nodul kelihatan. Selepas doktor periksa, tiada sebarang ketumbuhan yang boleh akibatkan k.anser. Alhamdulillah, dapat kesan pada peringkat yang sangat awal. Apa pun kita kena jaga diri,” katanya kepada Gempak.

Dalam pada itu, menerusi ruangan kapsyen dan komen di Instagramnya, Nourul berpesan supaya berhati-hati dan sentiasa peka dengan kesihatan.

“Takut? Siapa tak takut nak bedah. Tapi lebih baik s.akit sekejap daripada s.akit berpanjangan seperti k.anser dan sebagainya.

“Saya buat prosedur pap smear (proses untuk kesan ket.umbuhan dan k.anser pada s.erviks) setiap tahun. Alhamdulillah ketumbuhan dikesan awal.

“Kes saya, o.vari tidak dibuang. Jadi saya tidak perlukan sebarang hormon. Jangan sedih kalau kena buang r4him. Bersyukurlah kerana Allah selamatkan ny.awa anda. Bagi peluang hidup dan pengajaran. Buka fikiran anda, dan ubahlah cara anda melihat kehidupan,” katanya.

Untuk rekod, Nourul atau nama sebenarnya, Noorulhuda Abdul Wahab, 44, mendirikan rumah tangga dengan komposer dan penyanyi Ajai atau Mohd Faizal Maas pada 25 Disember 1996 dan berp.isah pada 28 Februari 2007.

Hasil perkahwinan pertama, Nourul dan Ajai dikurniakan seorang cahaya mata bernama Ayu Nazirah, 23.

Kemudian, Ajai mendirikan rumah tangga bersama Norliza Ilias pada 15 Ogos 2009 manakala Nourul pula bernikah dengan Eric Daniel Depp pada 6 Jun 2012.

Nourul dan Eric kemudiannya dikurniakan tiga anak iaitu Zachary, 8, Raphael, 6, dan Isabella, 2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp)

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.