“Kesi4nnya dia” – [VIDEO] 5 Tahun Kerja Keras Nak Halalkan Kekasih Tapi ‘Ending’ Buat Ramai Sed1h

Cinta boleh membuatkan seseorang itu buta tapi cinta kalah dengan wang jika seseorang itu tidak kuat menghadapi dug4an. Lagi-lagi mereka yang sedang long-distance relationship (LDR), bertahun-tahun pertahankan namun itu bukan jaminan hubungan itu akan kekal lama.

Sama dengan kisah seorang pemuda daripada Indonesia ini. Dalam perkongsian @rakfathoni, dia telah memuat naik video  bagaimana usahanya untuk menghalalkan kekasihnya lebvr dengan sekelip mata saja. Sed1hnya.

@rakafathoniSemoga kamu bahagia 😔

♬ happier – Olivia Rodrigo

” 5 tahun LDR jumpa sebulan 2 kali”

Sejak awal lagi dalam hubungan mereka, Raka Fathoni atau Fathoni sudah melatih diri untuk bekerja keras dan menjadi suami yang baik disamping mampu membuat kerja rumah bagi meringankan beban isterinya nanti. Malangnya, kekasihnya berpaling arah dengan memilih lelaki yang lebih stabil.

Dia faham duit tidak turun dari langit, malah pemuda itu bekerja keras untuk mencari duit kahwin dan difahamkan tahun ini merupakan tahun dia target untuk menikahi gadis tersebut. Dia juga sudah menyediakan rumah bersaiz sederhana untuk mereka tinggal bersama nanti.

“Ikut aturan keluarga”

Bagaimanapun impiannya semua telah musn4h dengan mesej kata putvs daripada kekasihnya itu apalagi melihat foto persandingan pasangan mempelai tersebut. Katanya lagi, majlis perkahwinan berkenaan telah diatur oleh kedua ibu bapa gadis itu.

Menjengah di ruangan komen, Rata-rata netizen bersimpati dengan pemuda tersebut dan menyifatkan gadis tersebut sangat kejam. Ada juga netizen yang mempelawakan diri untuk menikahi mereka. Masuk line eh…

Walaupun dugaan yang diterima pemuda itu sangat berat, tapi dia tetap menerimanya dengan reda dan dia juga menyifatkan bahawa gadis tersebut banyak mengajar dia pedoman hidup.

Kesiannya, semoga pemuda itu dapat jodoh yang lebih baik. You deserve better bro.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: https://lobakmerah.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.