Terp4ksa Bvang R4him Kerana Ketvmbuhan, Nourul Depp Beri Inspirasi Supaya Peka Terhadap Kesihatan Dal4man

Perkongsian penyanyi popular Nourul Depp mengenai pembed4han pembu4ngan r4him di Instagramnya semalam adalah disebabkan rasa tanggungjawab untuk memberi kesedaran kepada umum betapa pentingnya pencegahan terhadap sebarang ketumbvhan pada organ dan tubuh badan.

Nourul berkata, dia berasa bersyukur kerana diberitakan tentang ketumbvhan di r4himnya lebih awal dan dapat mengambil langkah berjaga-jaga untuk menyelamatkan ny4wanya.

“Hantaran di Instagram itu sebenarnya dibuat untuk memberi kesedaran kepada umum. Sudah 12 bulan berlalu. Tapi ada orang anggap benda itu hal yang baharu.

“Saya mahu memberitahu semua orang yang kalau ada benda yang perlu dibu4ng, bu4nglah. Jangan simpan. Benda ketumbuh4n seperti itu akan membawa kepada yang tidak baik.

“Menerusi gambar organ (r4him) yang saya muat naik, ada beberapa nodul kelihatan. Selepas doktor periksa, tiada sebarang ketumbvhan yang boleh akibatkan k4nser. Alhamdulillah, dapat kesan pada peringkat yang sangat awal. Apa pun kita kena jaga diri,” katanya

Dalam pada itu, menerusi ruangan kapsyen dan komen di Instagramnya, Nourul berpesan supaya berhati-hati dan sentiasa peka dengan kesihatan.

“Takut? Siapa tak takut nak bed4h. Tapi lebih baik sakit sekejap daripada sakit berpanjangan seperti kans3r dan sebagainya.

“Saya buat prosedur pap smear (proses untuk kesan ketumbuh3n dan k4nser pada s3rviks) setiap tahun. Alhamdulillah ketumbuh4n dikesan awal.

“Kes saya, ov4ri tidak dibu4ng. Jadi saya tidak perlukan sebarang hormon. Jangan sedih kalau kena bu4ng rahim. Bersyukurlah kerana Allah selamatkan nyawa anda. Bagi peluang hidup dan pengajaran. Buka fikiran anda, dan ubahlah cara anda melihat kehidupan,” katanya.

Untuk rekod, Nourul atau nama sebenarnya, Noorulhuda Abdul Wahab, 44, mendirikan rumah tangga dengan komposer dan penyanyi Ajai atau Mohd Faizal Maas pada 25 Disember 1996 dan berpisah pada 28 Februari 2007.

Hasil perkahwinan pertama, Nourul dan Ajai dikurniakan seorang cahaya mata bernama Ayu Nazirah, 23.

Kemudian, Ajai mendirikan rumah tangga bersama Norliza Ilias pada 15 Ogos 2009 manakala Nourul pula bernikah dengan Eric Daniel Depp pada 6 Jun 2012.

Nourul dan Eric kemudiannya dikurniakan tiga anak iaitu Zachary, 8, Raphael, 6, dan Isabella, 2.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: https://www.dnq.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.