[VIDEO] Gadis Cuba Terjvn Jambatan Kerana Ditegvr Asyik Main Game

BENTONG – Hanya kerana ditegvr kerana asyik bermain permainan video dan telefon bimbit dir4mpas bapanya, seorang gadis bertind4k di luar kew4rasan apabila cuba membvnuh diri dengan terjvn dari jejambat Bukit Tinggi di Kilometer 46 Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Zaiham Mohd. Kahar berkata, dalam kej4dian kira-kira pukul 2.12 petang itu seorang gadis berusia 16 tahun didapati cuba meniti di tepi jejambat berkenaan dalam keadaan berb4haya.

“Pihak polis beberapa kali cuba mem.ujuk perempuan tersebut supaya bertenang sehinggalah perempuan itu didapati dalam keadaan tidak st.abil ketika berada di atas jejambat berkenaan.

“Pihak polis terus memvjuknya dan pada ketika itulah Ketua Polis Balai Bukit Tinggi berl.ari ke arah m4ngsa dan terus menariknya kebelakang, pada masa yang sama dib4ntu oleh angg0ta p0lis lain untuk menyel4matkan m4ngsa,”katanya di sini, hari ini.

Tambahnya, semasa kej4dian pihak polis telah menghubungi bomba untuk memberikan b4ntuan di lokasi dan pihak bomba bersedia dengan peralatan s4lvage sheet di bawah jejambat.

Menurut Zaiham m.angsa telah dibawa ke H0spital Bentong bagi mendapatkan r4watan dan masih mengalami kemvrungan.

Dalam pada itu katanya, k3s itu disiasat di bawah S3ksyen 309 K4nun Keseks4an dan boleh diken4kan hvkuman p3njara m4ksimum setahun atau d3nda atau kedua-duanya sekali jika dis4bitkan bers4lah.

“Pihak polis berharap agar ibu bapa sentiasa memerhati tingkah laku anak-anak agar kej4dian seumpama ini tidak berlaku,”ujarnya.

Ketua P0lis Sendiri Datang Dan Tarik

SUDAH terlalu banyak isv tek4nan atau str3ss yang mel4nda masyarakat dibincangkan dalam pelbagai medium, selain macam-macam tindakan, strategi, galakan serta saranan bagi mengatasi mas4lah yang meris4ukan ini.

Senario ini bukan dianggap isv terpencil, malah menjadi fokus utama di seluruh dunia termasuk Malaysia bagi memastikan persekitaran kehidupan setiap insan dilalui dengan lebih ceria dan sempurna. Yang nyata tekanan berlaku apabila reaksi tubuh, pemikiran, em0si dan tingkah laku berlaku disebabkan perubahan persekitaran membuatkan individu bertindak mengikut naluri.

Keg4galan meng4wal aspek ini akhirnya menentukan ke mana hala tek4nan itu dilepaskan. Lumrah kehidupan tidak dapat lari daripada tek4nan, berpvnca melalui pelbagai faktor dan lebih p4rah ia memberi kes4n kepada kesih4tan ment4l.

Burvk akibatnya jika seseorang g4gal mengaw4l tek4nan, em0si dan perasaan sama ada ketika berdepan dalam situasi atau persekitaran tertentu seperti di rumah, jalan raya, tempat kerja serta lokasi tumpuan awam.

Kredit : KosmoOnline

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: trending sgt

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.