“Tanggvh dahuIu,taknakIah nikah online nanti takda apa nak dikenang” -Kamal Adli

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 telah dilanjutkan sehingga 28 Jun 2021 bermula 15 Jun 2021 setelah dua minggu l0ckd0wn fasa pertama berlangsung.

Mahu atau tidak, rakyat Malaysia perlu akur memadangkan k3s p0sitlf Cvidl9 masih lagi tinggi. Jadi, sebarang acara berbentuk keramaian tdak dibenarkan sama sekali.

Oleh itu, pasangan selebriti, Kamal Adli dan Uqasha Senrose juga terp.aksa menunda majlis pernikahan mereka yang dijadualkan berlangsung pertengahan Jun.

Menerusi Kosmo!, Kamal Adli memaklumkan sepatutnya dia dan kekasih hati akan menamatkan zaman bujang masing-masing pada minggu hadapan.

“Buat waktu sekarang, kita tangguh dahulu (perkahwinan) kerana tak mahu nanti ada is.u-is.u berbangklt. Kita hormat l0ckd0wn, bila dah dibenarkan merentas negeri (yang saya pun tak tahu bila), kita akan kahwin seperti yang dirancang,” kata Kamal.

Walau bagaimanapun, aktor tersebut tdak menolak jika pand.emik berterus, mereka akan melakukan yang wajib dulu iaitu bernikah dengan Uqasha.

Namun untuk majlis resepsi, dia masih lagi mahu melakukannya sesudah pand.emlk reda kerana ingin hari istimewa mereka menjadi kenangan buat masa hadapan.

“Sebab apa? Sebab, kita dah bayar semuanya. Memang tak boleh pull out (tarik balik) duit. Seperkara lagi, saya nak majlis kahwin kami menjadi satu peristiwa yang dan isteri akan kenang sampai ke tua.
“Tak naklah nikah online ke apa atau yang boleh datang 40-30 orang. Apa yang nak dikenang nanti. Pada waktu sama, kita hormat l0ckd0wn dan tunggu kes Cvidl9 negara reda,” ujarnnya.

Jadi, mereka bersetuju untuk menangguhkan dahulu majlis bagi memandangkan situasi semasa yang masih lagi ‘dihan.tui’ dengan Cvidl9.

Dia juga enggan majlis bermakna mereka menjadi buah mulut netizen yang membandingkan golongan selebriti yang dianggap ‘kayangan’ dengan orang awam.

“Kita hold (tangguh) dulu tengok macam mana situasi Cvidl9 negara. Kita hormat kesusahan orang lain sebab macam saya cakap tadi, tak nak orang cakap artis kayanganlah atau benda-benda macam itu.
“Kalau l0ckd0wn ini berlanjutan panjang sangat, saya mungkin akan memilih buat apa yang wajib dahulu iaitu bernikah. Sekarang ini, kita tangguh dulu dan tengok macam mana keadaan,” jelasnya.

Sekitar awal April yang lalu, Uqasha Senrose telah membuat kejutan apabila memuat naik foto berbaju kurung seakan diraikan dalam majlis istimewa di Instagram sehingga dihujani ucapan tahniah.

Menerusi perkongsian selebriti itu, dia mengesahkan sudah dirisik oleh keluarga aktor Kamal Adli dan bercadang untuk melangsungkan pernikahan pada pertengahan Jun 2021.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: trendingkini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.