lbu Bayi Tertukar Ditvduh Saja Buat Marketing!

KUALA LUMPUR: Kcewa dengan tlndakan tidak bertanggungjawab pihak hspital, dua pasangan yang b4yi mereka dikatakan tertukar di sebuah h0spital swsta di Shah Alam berhasrat mengambil tlndakan undang-undng.

Siti Suriani Wahiddin, 23, terkil4n dan mendkwa pihak h0spital menyerahkan baylnya kepada pasangan lain tanpa membuat pemerlksaan teliti.

“Saya mel4hirkan b4yi lelaki pada 2.36 pagi Jumaat lalu dan diletakkan di bawah jagaan h0spital. Pada 8.30 pagi, saya minta nak lihat b4yi dan jururwat bawa masuk ke bilik. Saya menyedari wajah lain tapi tidak mengesy4ki apa-apa kerana katil b4yi tertera nama saya.

“Saya dibenarkan pulang ke rumah petang semalam. Kami menyedari b4yi itu bukan anak kami ketika suami mahu mem0tong tanda nama pada kaki b4yi itu dan mendapati ia milik wanita lain,” kata Suriani seperti yang dilaporkan.

Suriani dan suami, Mohammad Syafiq Irfan Azman kemudian menghubungi h0spital dan mereka diminta ke h0spital itu untuk proses pertukaran semula b4yi.

“Pagi ini saya ke h0spital untuk pemeriksaan lanjut. Saya harap pihak h0spital bertanggungjawab dan saya akan merujuk k3s ini dengan peguam untuk tlndakan susulan,” katanya.

Keja.dian itu tular di media soslal selepas Siti Suriani membuat perkongsian di Facebook (FB) Live bermula 7.40 malam tadi.

Sementara itu, seorang lagi ibu terbabit, Diana Hanani Abdullah, 23, turut kecwa dengan in.siden itu yang menyebabkan em0sinya tergnggu.

Diana melahlrkan b4yi lelaki secara pemb3dahan di h9spital sama pada 3.02 petang 10 Jun (Khamis) dan dibenarkan pulang ke rumah di Puncak Alam, Selangor, pada 12 tengah hari kelmarin.

“Saya hanya mengetahui b4yi tertukar apabila pihak h0spital menghubungi saya malam tadi. Saya sangat terkejvt lalu minta suami ambil tanda nama anak yang sudah dibvang dalam bakul sampah dan mendapati tertera nama Siti Suriani.

“Kami terus ke h0spital malam tadi. Proses pertukaran semula b4yi berlaku dalam suasana penuh em0si kerana sudah menyayangi b4yi dijaga seperti anak sendiri,” katanya yang sudah membuat laporan p0lis.

P0lis Sahkan

P0lis mengesahkan telah menerima lap0ran berhubung keja.dian membabitkan pasangan dikatakan tertuk4r b4yi di sebuah h0spital swasta, di sini, pada Sabtu.

Ketua P0lis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib, berkata laporan berkenaan dibuat oleh suami kepada usahawan dalam talian, Siti Suriani Wahiddin, di Ibu Pejabat P0lis Daerah Shah Alam pada 9 pagi Ahad.

“Laporan p0lis dibuat selepas si suami menyedari nama ibu pada tanda nama di kaki b4yi tersebut bukan nama isterinya semalam (Sabtu), tetapi nama wanita lain yang dipercayai turut melahlrkan b4yi di h0spital sama.

“Pihak p0lis IPD Shah Alam telah menjalankan slasatan awal dan pihak kami telah merujuk kepada bahagian perundangan Jabatan Slasatan Jnyh (JSJ) Ibu Pejabat P0lis Kontinjen (IPK) Selangor dan juga bahagian perndangan JSJ Bukit Aman dan telah diptuskan bahawa k3s ini, tiada unsur jnyh yang berlaku,” katanya ketika dihubungi pemberita.

Tengah Buat Live Ada Komen Masuk Serta Jawab Pasal Marketing

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber : http://www.dnq.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.