“Founder” Mohon Maaf Gara- gara Tudvh Wawa Zainal Cipl4k Rekaan Pembungkusan Tapi Netizen Komen Sesuatu Ada Yang Tak kena

Pengasas kosmetik yang dikenali dengan panggilan Kak Belle memberikan respon terhadap komen netizen yang menvduh dirinya mend4kwa pelakon Wawa Zainal memplagiat rekaan pembungkusan produknya.

Menerusi platform media sosial Tik Tok miliknya, Bella memberikan penjelasan mengenai perkara itu selain menyatakan permohonan maaf secara terbuka.

“Bagi pihak Hermosa, saya ingin meminta maaf berkenaan dengan posting saya baru-baru ini kerana is tidak ditangani dengan baik.

“Sebenarnya saya tak merujuk kepada mana-mana produk pun, untuk rekaan itu adalah secara kebetulan, jadi atas sebab itu kami sangat-sangat memohon maaf dan kami akan cuba yang terbaik untuk menangani isu ini.

“Saya benar-benar ingin mengucapkan terima kasih kepada anda kerana mengetengahkan isu ini kepada pihak kami. Kami akan pastikan situasi seperti ini tidak akan berlaku lagi di masa hadapan.

“Saya tidak ada sebarang niat untuk menjatuhkan mana-mana pihak sebab saya buat rekaan itu dah lama cuma saya terkejut bila ada orang buat packaging yang sama,” jelasnya. @kak.belle .11 original sound – dalia

Terdahulu, kec0h di Tik Tok apabila Wawa ditudvh memplagiat rekaan pembungkusan produk kosmetik lain.

Perkara itu bemula apabila video pendek daripada pengasas produk itu menyatakan warna dan rekaan yang hampir menyerupai pembungkusan produk miliknya.

Malah dia juga turut membuat perbandingan kedua-dua produk tersebut di dalam video berkenaan dan menerima pelbagai reaksi netizen.

Bagaimanapun netizen kurang bersetuju dengan pandangannya dan menegaskan rekaan sebegitu boleh diambil inspirasi daripada platform Pinterest.

Sumber : https://gempak.com/berita-terkini/tak-rujuk-manamana-pihak-pun-didakwa-tuduh-wawa-zainal-tiru-design-packaging-founder-produk-mohon-maaf-51083

Sebelum ini

Selebriti Wawa Zainal dituduh memplagiat rekaan pembungkusan produk kosmetik lain nampaknya telah menimbulkan kekec0han di media sosial TikTok.

Bermula dengan video pendek daripada pengasas produk tersebut yang menyatakan warna dan reka letak yang hampir sama dan menegaskanya ianya telah ditlru oleh produk artis tersebut.

Turut membandingkan kedua-dua produk tersebut dalam video tersebut membuatkan ramai bertelagah antara bersetuju dan yang tidak bersetuju dari pengikut Wawa sendiri.

Segelintir netizen terkejut dengan persamaan rekaan pembungkusan produk tersebut dan tidak menyangka yang ia datangnya daripada produk artis yang dikhabarkan gah.

Segelintir netizen terkejut dengan persamaan rekaan pembungkusan produk tersebut dan tidak menyangka yang ia datangnya daripada produk artis yang dikhabarkan gah.

Bagaimanapun lebih ramai yang mengec4m pengasas produk itu. Mereka mengatakan rekaan tersebut boleh didapati dari platform Pinterest. Jadi, mengapa pula kata ditlru?

Sehinggalah ada netizen yang bertanya Aeril Zafrel sendiri di ruangan komen dan Aeril cuma meminta mereka membuka laman Pinterest itu bagi jawapannya.

Dalam dunia tanpa sempadan ini, apa anda fikirkan?

Sumber : https://bm.cari.com.my/portal.php?mod=view&aid=61767

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: http://trendingkini.pw

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.