“Saya hanya mempunyai tempoh tiga hingga empat tahun” – Rita Rudaini

Usia kini menganjak 45 tahun, pelakon Rita Rudaini berkata dia berhasrat untuk berhenti dari dunia lakonan sebelum usianya mencecah 50 tahun.

Rita berkata dia bukan takut tidak laku tetapi mahu menjaga hati kedua anaknya Airit Rayyan Rizqin, 12, dan Airit Qaqa Arjuna, 10, yang bakal dihantar mengikuti pengajian ke sekolah tahfiz.

“Saya hanya mempunyai tempoh antara tiga hingga empat tahun sebelum bersara. Pada usia 50 tahun, saya mahu berhenti bergelar pelakon.

“Saya mahu menghabiskan masa di rumah dengan belajar ilmu agama. Sebenarnya, saya merancang menghantar Rayyan dan Arjuna mengikuti pengajian di sekolah tahfiz. Saya tak mahu anak-anak melihat saya gigih berlakon ketika itu. Saya kena jaga hati anak-anak,” katanya.

Menurut Rita lagi, dia mahu menikm4ti kehidupan serta melihat anak-anaknya membesar dengan meluangkan lebih banyak waktu bersama mereka.

“Saya ingin menikm4ti hidup dengan melihat anak-anak membesar di hadapan mata. Sejujurnya, saya seronok duduk di rumah sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Saya dapat meluangkan banyak masa dengan melakukan pelbagai aktiviti bersama,” katanya.

Ditanya sama ada berhasrat untuk kembali mendirikan rumah tangga, Rita berkata dia langsung tidak mempunyai keinginan ke arah itu namun jika ditakdirkan bertemu jodoh dia akan menerima dengan reda.

“Bagaimanapun, saya bukanlah sombong kerana percaya segala-galanya adalah kuasa Allah. Jika Allah hantar hadiah jodoh, siapalah saya untuk menolak ketentuan takdir.

“Saya akan terima dengan hati yang reda. Saya juga yakin Allah tidak pernah menghantar perkara yang tidak baik kepada kita,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: rotikaya