[VIDEO] Selepas Tahu Diri Dan Isteri Terkena Buat4n Orang, Hafiz Mahamad Buka Mulut Mengenai Situasi Sebenar

Ahli perniagaan dan personaliti media sosial popular, Hafiz Mahamad akhirnya membuka mulut mengenai situasi sebenar yang berlaku ke atas bel4han jiwanya, Syafiqah Aina.

Menerusi sesi siaran langsung di Instagram semalam, Hafiz berkata, isterinya kini berada dalam keadaan stabil selepas mendapatkan rawat4an dengan seorang ustaz yang juga pengamal perubatan Islam.

“Selepas berubat dengan ustaz berkenaan, alhamdulillah, keadaan Aina kini kembali seperti sedia kala,” katanya.

Hafiz mengulas mengenai beberapa hantaran video di Instagram Storynya sebelum itu yang memperlihatkan Aina menangis sewaktu sedang mendapatkan raw4tan dengan seorang ustaz.

Dalam masa yang sama, Hafiz turut berkongsi mengenai pengalamannya berdepan dengan situasi mist1k berkenaan.

“Sebenarnya saya sudah mengalami rasa tidak sedap badan sejak lebih setahun. Rasa letih dan kadang-kadang seperti ada orang ‘menem4ni’ saya ketika saya bekerja berseorangan dalam bilik.

“Tetapi, saya jenis tak berapa percayakan perubatan secara keroh4nian. Setiap kali sakit, saya mesti pergi hospital. Tetapi entah kenapa sejak akhir-akhirnya ini, gerak hati saya kuat untuk mendapatkan raw4tan Islam,” kata Hafiz.

Selepas Hafiz memberitahu niatnya untuk bertemu ustaz bagi mendapatkan raw4tan, Aina secara tiba-tiba berkongsi yang dia juga mengalami leb4m-leb4m pada bahagian kaki.

“Selepas ustaz berkenaan menyentuh saya, dia tahu ada sesuatu yang tidak kena dengan saya. Tetapi, apabila dia sentuh ibu jari kaki Aina pula, isteri saya terus men4ngis dan mer4ung,” ujar Hafiz yang turut berkongsi keadaan isterinya ketika sedang menjalani raw4tan berkenaan.

Hafiz menambah, ‘b3nda’ yang dihantar itu sebenarnya bertujuan untuk meros4kkan dirinya. “Ustaz berkata, ‘benda’ itu ditujukan kepada saya tetapi dihantar melalui Aina.

Kemudian, ustaz juga berkongsi yang kemungkinan besar ia dihantar menerusi makanan. “Saya faham, ramai yang mengirimkan makanan kepada saya dan saya review makanan mereka secara percuma.

Tetapi saya cakap dengan Aina, walaupun kita diuji sebegini, namun, ia tak membuatkan kita untuk tidak terus membantu orang lain,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Hafiz turut memberitahu dia nampak perubahan yang ketara pada Aina selepas sesi perubatan berkenaan. “Apa yang saya amati, sejak dia bersalin, Aina kerap naik ang1n, suka mar4h, waima benda kecil sekalipun.

Sampaikan saya rasa saya kehilang4n isteri yang saya kenal. Namun saya bersyukur yang isteri saya sudah kembali,” tuturnya dalam nada seb4k. Hafiz turut berkata yang dia sentiasa memaafkan sesiapa sahaja yang melakukan hal yang tidak baik itu kepadanya.

Tiada apa untuk didengk1kan

“Diri saya ini tidak ada apa-apa untuk didengk1kan. Saya juga tidak jadikan isteri dan anak sebagai k0rban untuk pemasaran produk. Apa pun, saya maafkan si pelaku dan r3da dengan apa yang telah terjadi.

“Saya berharap agar kawan-kawan semua dapat mendoakan kesejahteraan saya sekeluarga,” tutup Hafiz.

Hafiz mendirikan rumah tangga bersama Aina pada 24 November 2017 dan pasangan tersebut dikurniakan cahaya mata perempuan, Raisya Arisa pada 26 Jun 2019.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber : gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.