Ibu Shaheizy Sam, Khaty Fauziah dikec4m sebab jumpa anak-anak

PETALING JAYA – Kesal dengan tohmahan kononnya merentas negeri dan berkumpul dengan anak-anaknya, pelakon veteran, Khaty Fauziah terpaksa berkongsi surat raw4tan susulan berkaitan masalah jantvng yang dihidapinya untuk ‘menvtup’ mvlut netizen.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, pelakon berusia 64 tahun itu berkata dia terpaksa menunjukkan bukti raw4tan tersebut kerana telah menjadi bahan sind1ran netizen selain ingin menjernihkan keadaan apabila ada dalam kalangan pengikutnya bertelagah sesama sendiri.

“Assalamualaikum. Saya sebenarnya tidak perlu buktikan apa-apa berkenaan peristiwa semalam yang menjadikan sebahagian daripada kamu semua bertelagah sehingga melemparkan pelbagai sindiran.

“Saya dan suami yang merentas negeri. Anak-anak semua tinggal di sekitar daerah yang sama di Selangor. Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kami juga sama seperti anda, tidak dapat berjumpa,” jelasnya.

Kata ibu kepada pelakon Shaheizy Sam itu lagi, dia kini yang menetap di Melaka terpaksa datang ke Kuala Lumpur untuk menjal4ni raw4tan susulan di Institut Jantvng Negara (IJN).

“Kalau anda memang ikhlas mengikuti perkembangan saya dan keluarga, tentu anda tahu saya pernah menjal4ni prosedur jantvng tiga bulan lalu. Tentulah saya perlu ke IJN untuk raw4tan susulan.

“Saya kena bermalam di rumah anak dan sebelum masuk ke dalam rumah, saya dan suami kena tunggu 15 minit. Baru dapat masuk dalam rumah sebab kena ikut prosedur operasi standard (SOP),” katanya.

Menjelaskan lebih lanjut, nenek kepada 13 orang cucu itu memberitahu, dia pernah menjalani prosedur jantvng yang agak serius sekitar tiga bulan lalu di IJN sendirian tanpa ditemani anak, menantu dan cucu.

“Mereka langsung tidak dibenarkan untuk mel4wat saya sehinggalah saya balik ke Melaka untuk patuhi SOP. Anda dapat bayangkan tak kalau prosedur jantung saya gagal ketika itu?

“Saya dan keluarga langsung tidak dapat bersama atau berjumpa,” katanya.

Sehubungan itu, Khaty atau nama sebenarnya Fauziah Khatijah Musa meminta orang ramai supaya menghormati hati dan perasaan orang lain serta belajar untuk menggunakan bahasa yang elok supaya bangsa Melayu dihormati.

Saya dan keluarga juga hanya manusia biasa. Kalau ada silap dan salah, harap dimaafkan,” ujarnya.

Terdahulu, Khaty berkongsi suasana meriah ketika dia berkumpul bersama keluarga besarnya ketika menjalani raw4tan susulan di IJN.

Tindakan pelakon itu berkumpul beramai-ramai bersama keluarganya menimbulkan perbalahan dan kec4man daripada netizen kerana mend4kwa dia telah melanggar SOP bagi mengekang penul4ran Cov1d-19. –

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber: https://sinetronmalaya.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.