[VIDEO] “Polis ‘Sound’ Ahli Parlimen Selepas Gag4l Tunjuk Surat Rentas Negeri ” – Ramai Puji Tindakan Berani Dan Adil Abang Polis Ni

“Dengan Penjawat Awam Pon Wakil Rakyat Nak Kur4ng Aj4r”

Tak habis lagi isu pekebun durian yang mencer0b0h Hutan Simpan Kekal Batu Talam di Raub, hari ini tular pula video seorang polis terpaksa bertegas dengan beberapa orang ahli parlimen.

Berikut adalah satu video yang tular di aplikasi tiktok semalam;

Video tersebut telah meraih pelbagai komen daripada netizen yang memuji tindakan polis tersebut

Sebelum ini, polis membuka dua kertas siasatan terhadap Ahli Jawatankuasa DAP Kebangsaan, Ronnie Liu Tian Khiew susulan kekec0han yang berlaku di Kompleks Mahkamah Raub.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Senior Asisten Komisioner Mohd. Yusri Othman berkata, siasatan dilakukan mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana menghalang tugas penjawat awam dan Peraturan 17 Peraturan-Peraturan Penceg4han dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit (PPPPPB) 2021.

“Daripada kebenaran rentas negeri memang dia ahli politik, apapun kita buka juga siasatan di bawah Peraturan 17 PPPPPB kerana walaupun dia boleh rentas negeri tetapi bergantung kepada prosedur operasi standard (SOP) Majlis Keselamatan Negara (MKN).

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DW

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariWanita

Sumber : tiktok @ismailkobisencem

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.